Wypełniacz

Olej z owoców Dzikiej Róży

25.00

Olej z dzikiej róży

Na stanie

Product Description

Olej z owoców Dzikiej Róży

Olej z owoców dzikiej róży jest lekkim olejkiem to smarowania skóry zamiast kremu. Szczególnie polecam go do skóry naczynkowej, suchej i wrażliwej. Jest bogaty w witaminę C, karotenoidy, oraz typowe dla olejków kwasy tłuszczowe i sterole. Olejek z dzikiej róży ma także działanie przeciwrodnikowe.

Wolne rodniki są przyczyną starzenia się skóry, ponieważ odpowiadają za niszczenie struktur komórkowych, czego efektem jest utrata elastyczności skóry. Bogactwo przeciwutleniaczy chroni kwasy tłuszczowe oleju, wpływając na jego stabilność i trwałość.

Olej ten, dzięki zawartości karotenoidów działa rozjaśniająco na skórę. Kwasy tłuszczowe wspomagają utrzymanie wilgotności, a przeciwutleniacze zapobiegają utracie elastyczności.
Jest on „olejem młodości” gdyż wykazuje działanie regenerujące i nawilżające. Kiedy komórki naszej skóry są dobrze nawilżone, zmarszczki są także mniej widoczne.
Olej z dzikiej róży bardzo dobrze komponuje się z kwasem hialuronowym, wystarczy przed użyciem wymieszać te dwa składniki i posmarować twarz, nawet bardzo sucha skóra, w szybkim czasie dojdzie do normy.

Olej z owoców dzikiej róży łatwo się wchłania, nie pozostawia na skórze tłustej warstwy. Idealnie się sprawdza do stosowania zamiast kremu rano i wieczorem. Ładnie pachnie i dodaje skórze blasku.

Stosowanie

Ok 1-2 kropli olejku rozgrzej w dłoniach i okrężnymi ruchami wmasuj w wilgotną skórę. Olej ten dobrze komponuje się z hydrolatem różanym i z kwasem hialuronowym. Stosowanie razem poprawia jego działanie wygładzające. Sprawdza się także do masażu twarzy.

Domowe SPA

Możemy łączyć go z innymi olejami i stosować do masażu ujędrniającego ciało, np. z bazowym olejem słonecznikowym lub z pestek winogron. Sprawdzi się także w mieszankach do kąpieli. Możemy wymieszać olej arganowy, olej z pestek róży i sól Epsom – siarczan magnezu. Mieszanka taka doskonale nawilża i wygładza skórę.

Ingredients/Inci: Rosa Canina Fruit Oil, Rosehip oil
surowiec pochodzi z dzikich upraw
Kraj pochodzenia: Chile
poj. 30ml
Olej zapakowany jest w wygodne opakowanie z pipetką
d.w. o2.2021

źródła

http://natur-tek.ru/articls/Czech%20Medicinal%20Plants%20as%20Possible%20Sources%20of%20Antioxidants.pdf

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/1097-0010%28200011%2980%3A14%3C2021%3A%3AAID-JSFA745%3E3.0.CO%3B2-2

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.