olej jojoba

Olej Jojoba Złoty Blask

5.00 out of 5 based on 1 customer rating
(1 opinia klienta)

22.00

100%naturalny, organiczny

Na stanie

Product Description

Olej Jojoba Złoty Blask

Olej Jojoba Złoty Blask jest jednym z moich ulubionych składników pielęgnacyjnych. Dosłownie wtapia się w skórę. Wspomaga jej gojenie poprzez indukcję fibroblastów i keratynocytów. Może być stosowany przy każdym typie skóry. Jest on kompatybilny z naszą skórą, przypomina skład naszego sebum. Łatwo wnika w przestrzenie międzykomórkowe naskórka, wzmacniając warstwę cementu międzykomórkowego. Dzięki temu dobrze odżywia naskórek i uszczelnia go zachowując naturalne nawilżenie. Jego główne składniki to: skwalen (składnik cementu międzykomórkowego, ma właściwości bakterio- i grzybobójcze), witaminy A, E i F, nasycone i nienasycone alkohole, kwasy tłuszczowe i ich estry (palmitynian cetylu), kwas mirystynowy oraz fitosterole.

Olej jojoba jest bardzo stabilny, ponieważ właściwie nie jest to olej tylko wosk. Tężeje w temperaturze ok. 8 °C, a podgrzewany nawet do 300 °C nie zmienia swoich właściwości. Jest on otrzymywany poprzez tłoczenie na zimno nasion krzewu Buxus Chinensis. Dzięki dużej zawartości witaminy E poprawia trwałość

Olej Jojoba Złoty Blask ma szerokie zastosowanie w kosmetyce:

  • do pielęgnacji skóry dojrzałej, ma działanie przeciwzmarszczkowe
  • do skóry trądzikowej, ma działanie przeciwzapalne, słabo
  • do skóry suchej, wrażliwej, jest hipoalergiczny, wspomaga regeneracje i utrzymuje prawidłowe nawilżenie
  • do demakijażu oczu – jako jeden z niewielu nadaje się do kontaktu z oczami, nie podrażniając ich. Ja nakładam kroplę oleju na wacik, składam na pół, moczę po wodą i zmywam wodoodporny tusz
  • do pielęgnacji włosów, bogaty w palmitynian cetylu, stanowi świetną alternatywę do olbrotu (wosk otrzymywany z płata czołowego wielorybów), nadaje włosom połysk
  • do pielęgnacji włosów z łupieżem suchym, jako uzupełnienie pielęgnacji, nawilżenie skóry przed myciem zapobiega powstawaniu łupieżu, poprzez utrzymanie odpowiedniego nawilżenia skóry.
  • do pielęgnacji skóry u kobiet ciężarnych, zapobiega rozstępom, wspomagając elastyczność skóry
  • idealny jako dodatek do innych olejów i olejków eterycznych, bardzo stabilny, odporny na utlenianie przedłuża trwałość innych, mniej stabilnych olejów

Ingredients/INCI: Simmondsia Chinensis Seed Oil 100%
Skład: Olej Jojoba 100%
Kraj pochodzenia: Izrael
Poj. 30ml wygodna buteleczka z pipetką

Ps. Olej jojoba w licznych badaniach dermatologicznych wykazał działanie alergizujące u osób uczulonych.
Nadaje się do stosowania do każdego typu skóry, ale u osób, które jak ja mają skłonność do zapychania, polecam mieszanie go z innymi olejami, najlepiej jako dodatek w ilości 20%.
Doskonale sprawdza się jako składnik pomadek (do 20%) i jako stabilizator innych, mniej trwałych olejów, gdyż dzięki dużej zawartości witaminy E, działa utrwalająco.

1 review for Olej Jojoba Złoty Blask

  1. 5 out of 5

    (zweryfikowany):

    Rewelacyjny do demakijażu oczu. Kilka kropli na wacik, trochę wody i już! Ładnie nawilża i łagodzi. Polecam 🙂

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.